top of page

Kurssit ja työpajat

Siirry alaspäin tästä nähdäksesi kaikki kurssit! Uusien varmistuessa lista päivittyy.
Espoon työväen opistossa edulliset syksyn 2023 kurssit:
Hetkiä parisuhteelle luentosarja verkossa
Lue lisää ja ilmoittaudu:
https://ilmonet.fi/course/E233139
Tunnen itseni -Voin hyvin kurssi
Lue lisää ja ilmoittaudu:
https://ilmonet.fi/course/E233144

Parisaneeraus -kaksi iltaa parisuhteen äärellä 3.5. ja 10.5.2023

Parisuhde on kaikista ihmissuhteista monipuolisin ja sen takia myös haastavin. Se tarjoaa hienon mahdollisuuden kasvaa ja aikuistua psyykkisesti ja henkisesti. Se on ihmissuhde, joka lepää vain hetkittäin ja mietityttää paljon. Herättää suuria tunteita, sekoittaa, sotkee, ilahduttaa, kannattelee ja ihmetyttää. Jos on valinnut elää parisuhteessa, siitä on hyvä pitää huolta.

Tässä kahden kerran työpajassa puhumme parisuhteessa tapahtuvista ilmiöistä, kuten ambivalenssista eli siitä miten vastakkaiset ajatukset ja tunteet ovat läsnä samaan aikaan, kuten esimerkiksi "haluan kuulua sinulle ja haluan olla vapaa", ja miten ymmärtää ja selvitä näiden kanssa. Tutkimme lisäksi tyypillisiä piiloagendoja, jotka ovat aina riitojen syynä ja taustalla. Siksi riidat yleensä toistuvat samanlaisina. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Uusi välittävä, hoivaava, yhdenveroinen ja luottamuksellinen tarina suhteen sisällä voi alkaa kun molemmat sitoutuvat muutokseen.

Tapaamme kaksi kertaa, voit tulla yksin tai kumppanisi kanssa yhdessä. Ryhmä pidetään pienenä, tilaa kysymyksille ja kommenteille on hyvin. Nämä illat voivat toimia keskustelunavaajana, inspiraationa, oppimisena, ymmärryksen lisääjänä tai vaan niin että tulee tehtyä jotakin yhdessä parisuhteen hyväksi. Saat myös konkreettisia käytännön vinkkejä kotiinviemisiksi.

Aika: 3.5. ja 10.5. klo 17:30-19:30
Paikka: Sinebrychoffinkatu 11 a 41 (ovella lukee Daya, uudenmaankadun puolelta mäki alas ja siinä ovi)
hinta: 30€/osallistuja/ilta
ilmoittautuminen: info@tuire.net

Vaiston varassa -vai viisaasti Enneagrammityöpajat  16. ja 23.5.2023

Enneagrammi on henkinen ja psykologinen oppi yhdeksästä persoonallisuustyypistä. Kun tunnemme, miten eri tavoin ajattelemme, tunnemme ja käyttäydymme, myötätunto lisääntyy, turhat konfliktit vähenevät ja voimme rakentaa vankempia siltoja toistemme luo.

Ihmissuhteisiimme liittyy olennaisesti myös vaistojen toiminta.
Vaistot ovat meissä olevia luonnonvoimia. Ne ovat myös energianlähteemme, ja siksi niiden kanssa työskentely voi avata nopeastikin isoja psyykkisiä tai kehollisia tukoksia. Vaistojen toiminta on salamannopeaa ja ne vaikuttavat siihen, mihin kiinnitämme huomiota ja mihin käytämme energiaa. Ne muodostavat reaktiviisuutemme perustan.

Tutustumme työpajan aikana kolmeen vaistotyyppiin: itsesuojeluvaisto, sosiaalinen vaisto ja vetovoimavaisto. Oppi on laaja ja samalla helposti omaksuttava. Oman vaistotoiminnan tunteminen auttaa ymmärtämään, miksi toimimme ihmissuhteissamme tietyllä tavalla. Sitä kautta mahdollisuus muuttua ja kasvaa lisääntyy, reaktiivisuus vähenee ja toimimme rakentavammin.

Tämä työpaja sopii kaikille. Jos tunnet jo enneagrammia, voit syventää oppimaasi ja vaisto-opetus antaa paljon, vaikka enneagrammi olisikin sinulle uusi asia.

Aika: ti 16.5. klo 17-20 ja ti 23.5. klo 17-20
Kurssihinta: 95 e/molemmat illat (jos taloudellinen tilanteesi on haastava, ja haluat osallistua, ole yhteydessä niin jutellaan)
Paikka: Daya, Sinebrychoffinkatu 11 a 41
Ilmoittautumiset ja kysymykset: info@tuire.net

Elinvoimaa ilosta työpajat 11.4. ja 18.4.2023

Ilo ja ihmettely ovat asioita, jotka helposti jäävät stressin, kiireen ja jatkuvan tekemisen alle. Haemme iloa asioista, jotka tuovat sitä vain hetkellisesti, ja samalla toivomme jatkuvaa yhteyttä iloon. Kun yhteys on vahva, sen avulla voi kannatella vaikeaa ja haastavaa elämässä.

Tässä kahden illan työpajassa tutkimme, miten ilo toimii väsymyksen vastavoimana ja luottamuksen ja turvan vahvistajana. Ilo on meissä luontaisesti ja samalla siitä on pidettävä huolta. Aivoja on kytkettävä uudelleen iloon, ja se on taito, jota voi harjoitella.

Ilo on syvimmältä olemukseltaan kirkasta, uutta luovaa ja kevyttä. Se on lähellä pyyteetöntä rakkautta ja vahvistaa yhteenkuuluvuutta. Jos haluamme olla elinvoimaisia ja luovia arjessa, meidän on hyvä tutkia suhdettamme iloon ja sitä, mikä mahdollisesti on sen tiellä ja miksi yhteys pätkii.

Työpajat tarjoavat mahdollisuuden tutkia yhdessä ryhmän kanssa tärkeää aihetta. Molemmissa työpajoissa on luento-osuus, tilaa keskustelulle ja kysymyksille sekä meditaatioharjoituksia ja lopussa ohjattu rentoutus. Saat myös mukaan ideoita kotityöskentelyyn.

Hinta: 40 euroa (sis alv)/ilta. Sisältää teetarjoilun.
Aika: tiistai-illat 11.4. ja 18.4. klo 17-20
Paikka: Daya Helsinki, Sinebrychoffinkatu 11 a 41, Uudenmaankadulta sisään.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: info@tuire.net

Salissa on rajallisesti tilaa, paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kevään 2023 kurssit/Espoon työväenopisto
Itsetuntemuksesta elinvoimaa
kurssin sisältötiedot ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E231514
Hetkiä parisuhteet luentosarja
kurssin sisältötiedot ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E231513
Enneagrammi 1 -perusteet
kurssin sisältötiedot ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E231549
Enneagrammi 2 stressisuunnat ja kasvusuunnat
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E231550
Enneagrammi 3 ihmissuhteet
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E231551
Enneagrammi 4 syventävä kurssi
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E231552
Yksinäisyydestä yhteyteen
alk. 28.2. klo 17:00-19:30  (4 kertaa)
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E231544
Inhottavan ihanat ihmissuhteet 11.12.2022
klo 10-16 Sola-sali, Karkkila

Ihmissuhteidemme laatu on suoraan yhteydessä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Lähisuhteissa kuitenkin, välillä on tosi takkuista ja tahmeaa ja emme aina ymmärrä edes, että miksi ihmeessä. Tämän sunnuntain aikana käymme läpi vaistojamme.

Vaistot ovat reaktiivisuutemme perusta ja näin ollen vaikuttavat erityisesti läheisissä ihmissuhteissamme. Helpottaa, kun ymmärtää, mitä tapahtuu ja mihin se liittyy kun miettii turhautuneena, että "miten ihmeessä toi voi toimia noin tai eihän kukaan voi ajatella noin!?" Myötätunto lisääntyy.

Päivän aikana opimme suoraan käytäntöön vietäviä asioita, jotka tasapainottavat vaistojamme. Tulemme tietoisiksi, mikä meitä vie ja miten voisimme olla vähemmän vietävinä ja enemmän itse valitsemassa tarkoituksenmukaisesti. Opetus vaistoista (itsesuojelu, vetovoima ja sosiaalinen vaisto) on helposti omaksuttava oppi ja ymmärrys siitä sekä oman vaistotoiminnan tasapainottaminen rikastaa ja vapauttaa ihmissuhteitamme. Kurssille voi tulla kumppanin kanssa, ystävän kanssa tai yksin. Mitään aiempaa kokemusta ei tarvita ja kaikki ovat tervetulleita.

hinta: 65€
paikka: sola-sali, Karkkila
ilmoittautuminen ja lisätiedot (viimeistään 6.12.2022) : info@tuire.net

Enneagrammin perusteet 20.11.2022 klo 10-16
Sola-sali, Karkkila (täynnä!)

Enneagrammi on oppi yhdeksästä persoonallisuustyypistä. Se tarjoaa syvällistä näkemystä ihmisyydestä ja avaa ymmärryksen ja myötätunnon itseämme ja muita kohtaan.

Teoria ei ole lokeroiva typologia, vaan päinvastoin näyttää meille tietä kohti ydinitseämme ja elämää, jota persoonamme vanhat ja samanlaisina toistuvat kuviot eivät määrittele ja kavenna.

Tutustumme päivän aikana jokaiseen yhdeksään persoonallisuustyyppiin ja tulemme tietoisiksi omista ja toisten psykologisista vaikuttimista. Enneagammin opiskelu on innostavaa ja lisää itsetuntemusta niin että voimme paremmin ottaa vastuuta omasta käyttäytymisestämme ja kasvustamme.

aika: sunnuntai 20.11.2022 klo 10-16
paikka: Sola-Sali, Karkkila (Valurinkatu 2 C)
hinta: 65 € (sis. Alv 24%), early bird –hinta 50€ kun ilmoittaudut 9.10 mennessä!

sitovat ilmoittautumiset (5.11.2022 mennessä) ja lisätiedot: info@tuire.net 

MAHDOLLISUUKSIA MINUSSA

-Kolmen viikonlopun kurssikokonaisuus alkaa helmikuussa 2023 (klikkaa esite auki tästä )

 

Ydinkysymyksemme on Kuka olen. Sen jälkeen kysymme Mitä olen täällä tekemässä ja vähän myöhemmin Mitä teen kaikella tällä, mitä olen saanut.

 

Tällä kurssilla on hyvä aloittaa vuosi 2023! Tutkimme, keitä oikeastaan olemme ja miten rohkeasti aitona oleminen rentouttaa elämään, jossa on lisää iloa ja inhimillistä vapautta. Tämä on retki, jota emme tee vain itseämme varten, vaan se on kaikkia varten. Ollessamme totta, inspiroimme muita. Yhteyden vahvistuminen itseen lisää kykyämme olla autenttisesti yhteydessä toisiin. Ihmissuhteemme rikastuvat.

 

Tapaamme ryhmän kanssa kolmena viikonloppuna. Tutkimme aiheitamme sekä modernin psykologian että henkisten viisaustraditioiden näkökulmasta. Huomioimme jokaista älykkyyden keskusta: mieli saa teorioita ja meditaatioita, sydän nauttii kohtaamisista ja yhdessäolosta ja kehoa liikutetaan ja rentoutetaan sekä joogassa että luonnossa, gongilla ja hiljaisuudessa. Kurssikertojen välissä on tehtäviä, jotka tukevat oppimista ja oivaltamista. Kurssin aikana on myös mahdollisuus henkilökohtaisiin valmennustapaamisiin (erillinen maksu).

Kurssin teemoja:

Kuka uskon olevani? Kuka minussa puhuu?

Tutustuminen ryhmään ja kurssipaikkaan. Perustan luominen yhteiselle oppimiselle. Kurssin punaisen langan esittely.

Opimme itsetuntemukseen hyvin sopivaa teoriaa minän rakenteesta.

 

Mitä persoonallisuuteni väittää minun olevan? 

Tutustumme enneagrammiin, persoonallisuuspsykologian työkaluun, joka on hyvä kartta kohti todellista itseä. Oppimalla erilaisista persoonallisuustyypeistä pääsemme sisään ihmisyyden monipuolisuuteen ja myötätunto itseä ja muita kohtaan kasvaa.

 

Mitä muut uskovat minun olevan? 

Katsahdamme menneeseen, mistä käsityksemme itsestämme nousevat ja miten historiamme vaikuttaa tässä päivässä suhteessamme itseemme ja toisiin. Tätä teemaa tutkimme mm. kiintymyssuhdeteorian näkökulmasta. 

 

Kuka olen naisena/ miehenä? 

Monipuolistamme käsityksiämme siitä, mitä on olla mies ja mitä on olla nainen. Opimme, miten femiini ja maskuliini laatu ovat meissä kaikissa ja miten erilaisten laatujen ymmärtäminen, kunnioitus ja arvostaminen rikastuttavat elämäämme.

 

Mikä on oma ääneni? 

Tutkimme omia tapojamme kommunikoida muiden kanssa ja itsemme kanssa. Opimme, miten vaikuttava ja myötätuntoinen kommunikaatio rakentuu. Tutustumme mm. NVC- (non-violent communication) menetelmään.

 

Mitä olen kaiken tuolla puolen? Kuka oikeasti olen?

Kuka tai mikä on se, joka katselee kaikkea tätä. Tutkimme, miten voimme päästä yhteyteen kaikkien käsitysten ja uskomusten toisella puolella olevaan ydinitseen ja miten se yhteys tuo elämääämme täyttymystä, merkityksellisyyttä ja tyytyväisyyttä, jotka eivät riipu ulkoisista olosuhteista.

 

Kurssipaikkamme on kaunis Sola-Sali Karkkilassa. 

 

Kurssiviikonloput: 3-5.2. 17-19.3. 14.-16.4.

perjantaisin opetusta klo 17-20

lauantaisin klo 10-13 ja 15-19

sunnuntaisin klo 10-13 ja 14:30-16

Lisäksi la ja su mahdollisuus aamuharjoitukseen klo 6-8.

 

Opetuksen hinta: 150€/hlö/vkl (sis. alv 24%)

 

Ruokailut: Kylärafla Kannosta perjantaina keitto 9 e ja lounas 13,5 e. Illallinen Tehtaan Hotellista tai Kylärafla Kannosta kurssilaisten oman valinnan mukaan. On myös mahdollista tuoda omat eväät. Salin yhteydessä on pieni keittiö, jossa omat ruuat voi säilyttää, lämmittää ja nauttia. 

 

Majoittuminen: Tehtaan Hotelli pe-su alk. 150e aamiaisella, varaukset info@tehtaanhotelli.fi tai Bakery Studios airbnb pe-su 110e ilman aamiaista, varaukset bakery studios airbnb.

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: info@tuire.net

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.1.2023. 

Kurssille otetaan maksimissaan 10 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Espoon työväenopisto syksy 2022 kurssit ja luennot
Tunnen itseni -voin hyvin luentosarja
alk. 22.8 maanantaisin (10 kertaa)
kurssin sisältötiedot ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223350
Hetkiä parisuhteelle luentosarja (zoom)
alk. 16.8 tiistaisin (8 kertaa)
kurssin sisältötiedot ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223401
Myötätunto tyytyväisyyden ja hyvinvoinnin perustana luennot 
16.9 ja 7.10 klo 12-16
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223404
Mitä kuolema voi opettaa meille elämästä
25.8. klo 17-20
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223405
Itsetuntemusryhmä -kohti tasapainoa
alk 28.8. (5 kertaa) 16:30-20
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223400
Enneagrammi 1 perusteet
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223407
Enneagrammi 2 stressisuunnat ja kasvusuunnat
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223408
Enneagrammi 3 ihmissuhteet
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223409
Enneagrammi 4 syventävä kurssi
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223410
Yksinäisyydestä yhteyteen
alk. 27.10 klo 17:30-19:30  (4 kertaa)
kurssin sisältötiedot  ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E223406
Yhdessä -retriittipäivä 24.4.2022

Paikka: Daya, Sinebrychoffinkatu 11 A 41, Helsinki

Hinta: 70€ (sis. alv 24%)

Mitä tarkoittaa olla yhdessä ja olla yhteydessä? Mitä on todellinen yhdessä oleminen? Miten voisimme luopua erillisyydestä ja luottaa siihen, että emme ole koskaan yksin?

Mitä yhdessäolo on kun olemme samassa tilassa, mutta tuntuu silti yksinäiseltä ja mitä se on silloin kun kohtaamme ja sallimme meidän vaikuttua toisista? Näihin kysymyksiin avaamme näkökulmia tämän päivän aikana.

Yhteys toisiin ravitsee ja inspiroi meitä monin eri tavoin ja jokaisella on oma ainutlaatuinen tapa kokea yhteyttä ja yhdessäoloa. Toiselle riittää luottamus sydämessä ja toinen tarvitsee fyysisesti ihmisiä lähelleen useammin.

Käsittelemme myös sitä, mikä tekee läheisyydestä pelottavaa. Mikä saa meidät välttämään yhteyttä toisiin? Milloin kurotamme toisia kohti ja milloin jäämme omiin oloihimme?

Puhumme myötätunnosta ja sen voimasta liittää meitä toisiimme ja opimme kommunikaation tapoja, jotka vievät meitä lähemmäs toisiamme ja rakentavat siltoja välillemme.

Päivä sisältää alustuksia, keskustelua ja harjoituksia. Työpaja sopii ihan kaikille.

Ilmoittautuminen: info@tuire.net (viimeinen ilmoittautumispäivä 18.4.)

Kevään 2022 kurssit ja luennot Omniassa, tarkemmat kurssikuvaukset ja ilmoittautuminen linkistä. Lämpimästi tervetuloa!
Tunnen itseni -voin hyvin luentosarja
28.2.2022 alkaen ma iltaisin klo 17-19:30
https://ilmonet.fi/course/E221627
Enneagrammi 1 -perusteet
11.-12.2.2022
https://ilmonet.fi/course/E221638
Myötätunto tyytyväisyyden ja hyvinvoinnin perustana 18.2, 4.3. ja 11.3.
https://ilmonet.fi/course/E221636
Enneagrammi  2 -stressi ja kasvu
18.-19.2.
https://ilmonet.fi/course/E221639
Mitä kuolema opettaa meille elämästä -luento
10.3.2022
https://ilmonet.fi/course/E221642
Enneagrammi 3 -ihmissuhteet
18.-19.3.2022
https://ilmonet.fi/course/E221640
Enneagrammi 4 -syventävä kurssi
1.-2.4.2022
https://ilmonet.fi/course/E221641
Tässä alla Syksyn kurssit 2021 Espoon työväenopistolla! ilmoittautuminen ja tarkemmat kurssikuvaukset ja kaikki päivämäärät: ilmonet.fi 
Tunnen itseni -voin hyvin luentosarja (TÄYNNÄ)
23.8. ma iltaisin klo 17-19:30
Mitä kuolema opettaa meille elämästä -luento
ti  31.8. klo 17-20 (TÄYNNÄ)
Enneagrammi 1 -perusteet
3.-4.9.
Itsetuntemus vanhemmuuden tukena -luennot
tiistaisin klo 11:30-13:30  alkaen 2.9. (5 kertaa)
Itsetuntemusryhmä -kohti tasapainoa (TÄYNNÄ)
su iltaisin 17-19:30 alkaen 5.9. (5 kertaa)
Kipu osana elämää (TÄYNNÄ)
pe 10.9 ja 1.10 klo 16-18
Hetkiä parisuhteelle luentosarja
ti iltaisin 16:30-18:00 alkaeen 14.9. (8 kertaa)
Enneagrammi 2
17.-18.9.
Myötätunto hyvinvoinnin perustana
pe 24.9 ja 29.10 klo 12-16
Enneagrammi 3
15.-16.10
Enneagrammi 4
12.-13.11.
UUSI valmennusryhmä alkaa 11.4.2021
Viisaat valinnat -tasapainoinen elämä (TÄYNNÄ!)

Viimeinen vuosi on vaikuttanut meihin kaikkiin. Saatat tuntea tarvetta pakittaa ja katsoa, mitä on tullut tehtyä ja miten haluat elämääsi elää.

• Oletko tietoinen siitä, minkälaisia henkisiä voimavaroja sinulla on ja millaisia ne ovat?

• Miten henkinen ja itsetuntemukseen pohjaava elämänasenne voi auttaa elämän kriiseissä ja stressaavissa vaiheissa?

• Mitä sitten, kun olet saavuttanut sen mitä halusit ja edelleen mietityttää, mistä tässä oikein on kysymys?

Olet lämpimästi tervetullut valmennusryhmään, joka antaa uusia näkökulmia ja työkaluja oman elämän ja itsen tarkasteluun. Tarkoituksena ei ole tehdä parempaa versiota itsestä, vaan tutustua itseen. Ihmisenä kypsymisen teemoja käsitellään sekä psykologisesta että vanhojen viisaustraditioiden näkökulmasta. Mikään yksi viitekehys ei esiinny autuaaksi tekevänä ihmelääkkeenä, vaan jokainen ihminen kypsyy omalla tavallaan ja ajallaan. Kuitenkin tiedetään, että ryhmässä kypsyminen tapahtuu helpommin ja hyvin ohjattu prosessi jämäköittää tiedostamista.

Valmennus muodostaa kaaren, jossa avataan kasvun ja kehityksen käsitteitä, tunnistetaan lähisuhteiden merkitys, huomataan omat realistiset voimavarat ja opitaan suuntaamaan energiaa kohti tarkoituksenmukaista toimintaa ja kasvua ihmisenä.

Ryhmä kokoontuu Zoom alustalla viisi kertaa (11.4.-1.6.)

Jokainen tapaaminen sisältää alustuksen, keskustelua, pienryhmätyöskentelyä ja itsereflektiota. Näiden avulla syvennetään omaa suhdetta käsiteltävään aiheeseen. Teemme myös yksinkertaisia meditaatio- ja hengitysharjoituksia, joita voit halutessasi jatkaa omassa arjessasi. Tapaamiskertojen välillä saat myös aktivoivan viestin - se voi olla video, lyhyt artikkeli tai tehtävä.

Tapaamisten ajankohdat ja teemat:

11.4. klo 16.00-19.00 Orientaatio / moderni henkisyys

Psykologinen kypsyminen ja henkinen kasvu: Mitä nämä tarkoittavat ja miten ne liittyvät toisiinsa, mikä niissä on keskeistä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta ja miksi molemmat ovat tärkeitä?

20.4.klo 18.00-20.00 Lähisuhteiden merkitys ja oman suunnan tarkistaminen

Miten lähisuhteet kasvattavat meitä ja kuinka varhainen kasvuympäristömme heijastuu ihmissuhteisiimme tänä päivänä? Määrittääkö historiasi sitä, missä olet nyt?

4.5. klo 18.00-20.00Reaktiivisuudesta terveeseen vastuullisuuteen

Mikä on avain viisaaseen ja tarkoituksenmukaiseen toimintaan ja kommunikointiin? Mistä syntyy reaktiivisuus ja mikä auttaa vähentämään sitä?

16.5. klo 18.00-20.00 Viisaat valinnat

Kypsyminen ja kasvu vaativat energiaa ja aikaa. Muutos ei tapahdu lisäämällä asioita, vaan karsimalla ja vähentämällä. Mistä on hyvä luopua, että voisi kasvaa henkisesti ja kypsyä psykologisesti?

1.6. klo18.00-20.00 Hyvä elämä

Mikä on merkityksellistä elämässäni? Miten tämä, joka nyt tuntuu tärkeältä avautuu arjessani? Kuinka saan muutettua oivallukset teoksi?

Kurssi sisältää:

• ryhmätapaamiset (yhteensä 11 tuntia)

• itsetuntemusta ja oivalluksia tukevia yksilötehtäviä

• viisi video/ tekstilähetystä tapaamisten välillä

Hinta: 150€ (+alv.24%, jos yritys maksaa)

Hinta on edullinen, sillä tämä hanke lähti halusta tehdä yhteistyötä ja toivomme lopuksi palautetta prosessiin osallistuneilta. Jos taloudellinen tilanteesi on haastava ja haluat kuitenkin ryhmään, niin ota yhteyttä ja voimme neuvotella.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: info@tuire.net

Viimeinen ilmoittautumispäivä 2.4.2021

Opettajat:

Tuire Salminen

Valmennustyön lisäksi luennoin ja opetan itsetuntemukseen, henkiseen kasvuun ja parisuhteisiin liittyvistä aiheista. Koen opettamisen parhaaksi tavaksi syventää omaa oppimistani. Asiakkaat kertovat minusta näin: “Tuire on valmentajana ja opettajana sitoutunut ja sinnikäs. Hänen intonsa ymmärtää ihmisyyden eri puolia yhdistyy lämpöön ja myötätuntoon, joka näkyy jokaisessa kohtaamisessa ja auttaa ihmistä kohti omaa täyttä potentiaaliaan.”

www.tuire.net

Essi Aulanko

Olen aina ollut kiinnostunut ihmisenä olemisen mysteeristä, mutta karttanut hurahtanutta henkisyyttä. Olen ammattivalmentaja ja johdon työnohjaaja. Asiakkaat ovat sanoneet minusta näin ”Essi on valmentajana ja opettajana tarkkanäköinen ja huumorintajuinen ja hänen ohjauksessaan yhdistyvät intensiivisyys ja keveys tavalla, joka antaa ihmiselle tilaa ja mahdollisuuksia oivaltaa itsestään uutta.”

www.orare.fi

Kevään 2021 kurssit Espoon työväenopistossa (kaikki toteutuvat verkkokursseina)
Itsetuntemus vanhemmuuden tukena (alkaen 21.1.2021)
tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E211579
Hetkiä parisuhteelle luentosarja (8 luentoa alkaen 26.1.)
https://ilmonet.fi/course/E211557
Mitä kuolema voi opettaa meille elämästä 1.2.
https://ilmonet.fi/course/E211581
Tunnen itseni Voin hyvin -luentosarja (10 kertaa alkaen 1.3.)
https://ilmonet.fi/course/E211556
Myötätunto hyvinvoinnin perustana 19.3. ja 19.4.
https://ilmonet.fi/course/E211580
Enneagrammi 1 perusteet 29.-30.1.
kurssikuvaus ja ilmoittautuminen:
https://ilmonet.fi/course/E211550
Enneagrammi 2 (stressi -ja kasvusuunnat) 12.-13.3.
https://ilmonet.fi/course/E211551
Enneagrammi 3 (ihmissuhteet) 16.-17.4.
https://ilmonet.fi/course/E211552
Enneagrammi 4 (syventävä kurssi) 7.-8.5.
https://ilmonet.fi/course/E211554
Syksyn 2020 kurssit
Verhot rakkauden edessä kaupunkiretriitti Helsingissa 5.- 6.12.2020

Rakkaus on koko ajan, ja silti koemme sitä vain hetkittäin ja pieninä paloina. Sen edessä on verhoja, jotka samaan aikaan peittävät ja paljastavat totuuden, rakkauden todellisen luonteen. Tähän meillä ihmisillä liittyy paljon uskomuksia, jotka muodostuvat rakkauden kokonaisvaltaisen kokemisen esteeksi.

Tällä retriitillä tutkimme kokemuksellisesti, millaisia verhoja voi olla rakkauden edessä, ja miten niitä työstämällä on mahdollista avata sydäntä elämälle ja syventää yhteyttämme rakkauteen.

Paikka: Olook-sali (os. Ainonkatu 4, Helsinki)

Aika: 5.- 6.12.2020. (la klo 9-18 ja su klo 9-17, kumpanakin päivänä lounastauko noin klo 12-13)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 20.11.2020 mennessä: 

info@tuire.net (tai puh. +358 41 5078279)

kurssiesite: https://www.facebook.com/events/340543473929833

Hetkiä parisuhteelle 2 -luentosarja 19.10.2020 alkaen maanantai-iltaisin 4 kertaa (verkkokurssi)
(https://ilmonet.fi/course/E203469)
Enneagrammi ja ihmissuhteet 14.-15.11.2020 (3 paikkaa jäljellä!)
(lmoittautuminen ja lisätiedot: https://ilmonet.fi/course/E202920)
Ymmärrä itseäsi, arvosta erilaisuutta -Enneagrammin peruskurssi 26. - 27.9.2020 
(lmoittautuminen ja lisätiedot: https://ilmonet.fi/course/E202918)
Hetkiä parisuhteelle 1 -luentosarja 31.8.2020 alkaen maanantai-iltaisin 4 kertaa
(lmoittautuminen ja lisätiedot: https://ilmonet.fi/course/E203210)
Tunnen itseni - voin hyvin luentosarja alkaen 1.9. tiistai-iltaisin klo 17:30 - 20 (täynnä!)
(lmoittautuminen ja lisätiedot: https://ilmonet.fi/course/E202915)
Eristyksissä yhdessä -luento parisuhteen tueksi 29.5.2020. Ilmoittautuminen:https://ilmonet.fi/course/E202956
Mitä on henkinen hyvinvointi ja miten lisätä sitä juuri nyt -2 luentoa 16.4. ja 22.4.2020 klo 17-18:30

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tästä linkistä:

https://www.ilmonet.fi/course/E202270

Enneagrammin viikonloppukurssit:
1.- 2.2. ja 28.- 29.3.2020
Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tästä linkistä:
https://ilmonet.fi/#fi/search/txt=enneagrammi
Tunnen itseni - Voin hyvin luentosarja alkaen 25.2.2020 (yhteensä 10 luentoa)
Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tästä linkistä: https://ilmonet.fi/#fi/search/txt=tunnen+itseni
 
Hetkiä Parisuhteelle -luentosarja 1 (yhteensä 4 luentoa)13.1.- 24.2.2020

Näillä luennoilla puhutaan parisuhteesta, ja siitä mikä tekee niistä inspiroivia, avoimia, ravitsevia ja elämää rikastuttavia. Voit tulla vain kuuntelemaan tai jakamaan kokemuksiasi ja kyselemään. Jokainen on tervetullut osallistumaan omalla tavallaan.

Kun parisuhteessa ei ole suuria haasteita, silloin on hyvä aika tutkia, mitä siinä tapahtuu. Kun malttaa pysähtyä suhteen äärelle säännöllisesti on mahdollista katsoa itseä, puolisoa ja suhdetta avoimesti ja syyttelemättä. Voi ymmärtää ja löytää uutta sekä tulla tietoisemmaksi siitä, mitkä asiat toistuvat ja minkä olisi hyvä muuttua.

Parisuhteen hoitaminen ennaltaehkäisevästi on viisasta ja vahvistaa sitoutumista ja läheisyyttä. Hoidettu suhde ei pelästy haasteita, vaan ottaa ne vastaan uteliaasti ja oppii niistä uutta.

Aika: Maanantaisin klo 17:30-19:00

13.1. Avoin ja turvallinen kohtaaminen ja kommunikointi


• läheisyyttä lisäävä ja parisuhdetta vahvistava kommunikaatio
• oman haavoittuvuuden tunnistaminen, kohtaaminen ja näyttäminen
• miten voin kutsua ja auttaa toista kun kohtaaminen tuntuu vaikealta

27.1. Emotionaalinen yhteys


• emotionaalisen yhteyden löytäminen, sen vahvistaminen ja ylläpitäminen
• tunteiden ja tarpeiden ilmaiseminen (tunnistanko omia tunteitani ja tarpeitani ja pystynkö ilmaisemaan niitä selkeästi?)
• omien kokemusten sanoittamisen tärkeys ja tunnesanaston rikastuttaminen

10.2. Erillisyys ja läheisyys


• tasapainon löytyminen yhdessä ja yksin
• yksinäisyyden hyväksyminen ja jakaminen –toista ei voi koskaan ymmärtää täydellisesti
• terveet rajat ja vastuunottaminen omasta tyytyväisyydestä
• Itsen kanssa on tehtävä töitä, jotta parisuhde voi toimia

24.2. Tietoinen parisuhde


• Sitoutuminen synnyttää iloa ja mahdollisuuksia kasvuun
• Syvimmät haavamme ovat syntyneet läheissuhteissa ja niillä on mahdollisuus parantua läheissuhteissa –miten voin työstää tätä parisuhteessani?
• Jatkuvan muutoksen hyväksyminen ja ymmärtäminen

Paikka: Havina, Lauttasaarentie 52
Hinta: Kaikki luennot yhteensä 60€/hlö, yksittäiset luennot 20€/kerta/hlö
Ilmoittautuminen: info@tuire.net (paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä)

Luennot sopivat kaikille. Voit tulla yksin tai puolisosi kanssa yhdessä ja olet tervetullut vaikka et olisi parisuhteessa.

 

Hetkiä Parisuhteelle -luentosarja 2 (yhteensä 4 luentoa) 9.3.-6.4.2020

 

aika: maanantaisin klo 17:30-19:00

 

9.3. Vuorovaikutuskehät

 

 • miten hahmottaa toistuvia ”kuvioita” ja molempien asemaa niissä

 • etäisyyteen johtavien vuorovaikutuskehien tiedostaminen, tutkiminen ja lopettaminen

 • läheisyyttä lisäävien vuorovaikutustapojen oppiminen, vahvistaminen ja kasvattaminen

 

16.3. Itsetuntemus parisuhteeen toimivuuden ytimessä

 

 • oman tunnemaailman ja toiminnan reflektoinnin merkityksellisyys

 • arkojen kohtien tunnistaminen ja ymmärtäminen

 • hyväksyminen ja rehellisyys itsen kohtaamisessa ja itsestä huolehtiminen

 

30.3. Kasvaminen yhdessä

 

 • miten henkinen kasvu  vahvistaa yhteyden ja läheisyyden tunnetta

 • toisen ”haastaminen” voi olla kasvun tukemista kun rakkaudesta ja turvasta ei tingitä

 • kasvuun liittyvän kivun ja epämukavuuden sietäminen

 

6.4. Vetovoiman ylläpitäminen

 

 • mikä vetää toista kohti ja mitä jos vetovoima on hukassa

 • miksi on oleellista ja samalla haastavaa yhdistää luotettava ja turvallinen jännittävään ja mystiseen

 • miten vahvistaa läheisyyttä ja sallia sen elää ja muuttua

 

paikka: Hoitohuone Havina, Lauttasaarentie 52

hinta: Kaikki luennot yhteensä 60€/hlö, yksittäiset luennot 20€/kerta/hlö

ilmoittautuminen: info@tuire.net

 

Luennot sopivat kaikille. Voit tulla yksin tai puolisosi kanssa yhdessä ja olet tervetullut vaikka et olisi parisuhteessa.

2019
Syventävä Enneagrammikurssi 29.-30.11.2019

Hetkiä parisuhteelle –luentosarja (9.3. - 6.4.2020)

 

Näillä luennoilla puhutaan parisuhteesta, ja siitä mikä tekee niistä inspiroivia, avoimia, ravitsevia ja elämää rikastuttavia. Voit tulla vain kuuntelemaan tai jakamaan kokemuksiasi ja kyselemään. Jokainen on tervetullut osallistumaan omalla tavallaan.

 

Kun parisuhteessa ei ole suuria haasteita, silloin on hyvä aika tutkia, mitä siinä tapahtuu. Kun malttaa pysähtyä suhteen äärelle säännöllisesti on mahdollista katsoa itseä, puolisoa ja suhdetta avoimesti ja syyttelemättä. Voi ymmärtää ja löytää uutta sekä tulla tietoisemmaksi siitä, mitkä asiat toistuvat ja minkä olisi hyvä muuttua.

 

Parisuhteen hoitaminen ennaltaehkäisevästi on viisasta ja vahvistaa sitoutumista ja läheisyyttä. Hoidettu suhde ei pelästy haasteita, vaan ottaa ne vastaan uteliaasti ja oppii niistä uutta.

 

aika: maanantaisin klo 17:30-19:00

 

9.3. Vuorovaikutuskehät

 

 • miten hahmottaa toistuvia ”kuvioita” ja molempien asemaa niissä

 • etäisyyteen johtavien vuorovaikutuskehien tiedostaminen, tutkiminen ja lopettaminen

 • läheisyyttä lisäävien vuorovaikutustapojen oppiminen, vahvistaminen ja kasvattaminen

 

16.3. Itsetuntemus parisuhteeen toimivuuden ytimessä

 

 • oman tunnemaailman ja toiminnan reflektoinnin merkityksellisyys

 • arkojen kohtien tunnistaminen ja ymmärtäminen

 • hyväksyminen ja rehellisyys itsen kohtaamisessa ja itsestä huolehtiminen

 

30.3. Kasvaminen yhdessä

 

 • miten henkinen kasvu  vahvistaa yhteyden ja läheisyyden tunnetta

 • toisen ”haastaminen” voi olla kasvun tukemista kun rakkaudesta ja turvasta ei tingitä

 • kasvuun liittyvän kivun ja epämukavuuden sietäminen

 

6.4. Vetovoiman ylläpitäminen

 

 • mikä vetää toista kohti ja mitä jos vetovoima on hukassa

 • miksi on oleellista ja samalla haastavaa yhdistää luotettava ja turvallinen jännittävään ja mystiseen

 • miten vahvistaa läheisyyttä ja sallia sen elää ja muuttua

 

paikka: Hoitohuone Havina, Lauttasaarentie 52

hinta: Kaikki luennot yhteensä 60€/hlö, yksittäiset luennot 20€/kerta/hlö

ilmoittautuminen: info@tuire.net

 

Luennot sopivat kaikille. Voit tulla yksin tai puolisosi kanssa yhdessä ja olet tervetullut vaikka et olisi parisuhteessa.

 

Luennot pitää Tuire Salminen

Lisää opettajasta: www.tuire.net

Femiinin ja maskuliinin tasapaino -luento 25.11.2019 klo 17-19
 

Millaista on femiinilaatu entä maskuliinilaatu? Miten voimme tasapainottaa näitä meissä kaikissa olevia energioita ja miten erilaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen rikastuttaa elämäämme? Miksi on viisasta tutustua tarkemmin siihen, minkälaisia naisia/miehiä oikeastaan olemme ja avartaa ymmärrystämme naisena/miehenä olemisesta? Matka naiseuteen kulkee sen kautta että tuntee femiiniin laadun ja sitten voi sisällyttää itseensä tasapainoisesti sen rinnalle maskuliinin laadun. Miehen tapauksessa toisin päin. Luento sopii kaikille. Lämpimästi tervetuloa!

Aika: maanantai 25.11. klo 17-19

Paikka: hoitohuone Havina (Lauttasaarentie 52)

Hinta: 25€ (sis alv)

Sitovat ilmoittautumiset 18.11.2019 mennessä (info@tuire.net)

Enneagrammin perusteet 12.11.2019 klo 16-20

Itsetuntemus tukee hyvinvointia!
Enneagrammi -persoonallisuusteorian avulla opimme tunnistamaan vahvuuksiamme, haasteitamme, motiivejamme ja valintojamme. Menetelmä on samalla syvällinen ja helposti ymmmärrettävä, ja tukee hyvinvointiamme ja henkistä kasvuamme innostavalla tavalla. Jo peruskurssin aikana saat arkea helpottavia oivalluksia.
Enneagrammi on työkalu, joka avaa ymmärryksen ja myötätunnon itseämme ja muita ihmisiä kohtaan. Se on upea tapa tutustua itseen ja ihmisten erilaisuuteen ja samanlaisuuteen. Tutustumme tämän illan aikana jokaiseen yhdeksään persoonallisuustyyppiin. Enneagrammi ei ole tyypittely joka antaa "leiman otsaan" vaan päinvastoin näyttää meille tietä kohti ydinitseämme ja elämää, jota persoonamme vanhat ja samanlaisina toistuvat kuviot eivät määrittele ja kavenna. Lämpimästi tervetuloa.

Aika: tiistai 12.11. klo 16-20
Paikka: Joogakoulu Daya, Sinebrychoffinkatu 11 a 41, 00120 Helsinki.
Hinta: 50 € (sis. alv).
Sitovat ilmoittautumiset 5.11.2019 mennessä (info@tuire.net)

Enneagrammi ja ihmissuhteet 26.-27.10.2019

https://ilmonet.fi/#fi/search/txt=enneagrammi


Enneagrammin perusteet 7.-8.9.2019 

https://ilmonet.fi/#fi/search/txt=enneagrammi

Tunnen itseni - Voin hyvin 27.8.-5.11. tiistaisin klo 17-19:30

Luentojen aiheet:

1. Minän rakenne, 2. Itsen hyväksyminen ja arvostaminen, 3. femiinin ja maskuliinin tasapaino, 4. Elävät ja ravitsevat ihmissuhteet, 5. Itsetuntemus arjen valintoina, 6. Hengitys työkaluna, 7. Tunteet ja tarpeet, 8. Vastuussa itselleni itsestäni, 9. Elinvoimainen ihminen, 10. Ydinarvot ja elämän todellisuus

https://ilmonet.fi/#fi/search/txt=tunnen+itseni+voin+hyvin

Hetkiä parisuhteelle –luentosarja (2.9. - 21.10.2019)

Tähän ilmoittautuminen: info@tuire.net tai p. 041 5078 279!

Näillä luennoilla puhutaan parisuhteesta, ja siitä mikä tekee niistä inspiroivia, avoimia, ravitsevia ja elämää rikastuttavia. Voit tulla vain kuuntelemaan tai jakamaan kokemuksiasi ja kyselemään. Jokainen on tervetullut osallistumaan omalla tavallaan.

 

Kun parisuhteessa ei ole suuria haasteita, silloin on hyvä aika tutkia, mitä siinä tapahtuu. Kun malttaa pysähtyä suhteen äärelle säännöllisesti on mahdollista katsoa itseä, puolisoa ja suhdetta avoimesti ja syyttelemättä. Voi ymmärtää ja löytää uutta sekä tulla tietoisemmaksi siitä, mitkä asiat toistuvat ja minkä olisi hyvä muuttua.

 

Parisuhteen hoitaminen ennaltaehkäisevästi on viisasta ja vahvistaa sitoutumista ja läheisyyttä. Hoidettu suhde ei pelästy haasteita, vaan ottaa ne vastaan uteliaasti ja oppii niistä uutta.

 

Aika: Maanantaisin klo 17:30-19:00

 

2.9. Avoin ja turvallinen kohtaaminen ja kommunikointi

 • läheisyyttä lisäävä ja parisuhdetta vahvistava kommunikaatio

 • oman haavoittuvuuden tunnistaminen, kohtaaminen ja näyttäminen

 • miten voin kutsua ja auttaa toista kun kohtaaminen tuntuu vaikealta

 

16.9. Emotionaalinen yhteys

 • emotionaalisen yhteyden löytäminen, sen vahvistaminen ja ylläpitäminen

 • tunteiden ja tarpeiden ilmaiseminen (tunnistanko omia tunteitani ja tarpeitani ja pystynkö ilmaisemaan niitä selkeästi?)

 • omien kokemusten sanoittamisen tärkeys ja tunnesanaston rikastuttaminen

 

7.10 Erillisyys ja läheisyys

 • tasapainon löytyminen yhdessä ja yksin

 • yksinäisyyden hyväksyminen ja jakaminen –toista ei voi koskaan ymmärtää täydellisesti

 • terveet rajat ja vastuunottaminen omasta tyytyväisyydestä

 • Itsen kanssa on tehtävä töitä, jotta parisuhde voi toimia

 

21.10. Tietoinen parisuhde

 • Sitoutuminen synnyttää iloa ja mahdollisuuksia kasvuun

 • Syvimmät haavamme ovat syntyneet läheissuhteissa ja niillä on mahdollisuus parantua läheissuhteissa –miten voin työstää tätä parisuhteessani?

 • Jatkuvan muutoksen hyväksyminen ja ymmärtäminen

 

Paikka: Hoitohuone Havina, Lauttasaarentie 52

Hinta: Kaikki luennot yhteensä 60€/hlö, yksittäiset luennot 20€/kerta/hlö

 

Luennot sopivat kaikille. Voit tulla yksin tai puolisosi kanssa yhdessä ja olet tervetullut vaikka et olisi parisuhteessa.

TOUKOKUU

Ma 20.5. klo 10-12.30 
Pelolle avautuminen ja siitä oppiminen

Kaikki pelkäävät, eri ihmiset pelkäävät eri asioita. Miten pelko rajoittaa elämääsi? Miten välttelet pelkoa? Pelkoa kohti meneminen on viisas reittivalinta, sillä pelon sisällä asuu vapaus. Tällä luennolla voit tutkia rauhassa, turvassa ja ohjatusti omaa suhdettasi pelkoon ja sen kohteisiin.

Paikka: Hoitotila Havina, Lauttasaarentie 52

Hinta: 35€ (sis. Alv 24%)j

Ilmoittautumiset: info@tuire.net

Seuraava Vapaa tie -ryhmä, jossa toimin yhtenä kouluttajana aloittaa toukokuussa 2020:

https://kehtokoulu.fi/vapaa-tie/

HUHTIKUU

Enneagrammi ja ihmissuhteet (Espoon työväenopisto) 6.-7.4.2019

8.4. klo 10-12:30 Naisen syklisyys -luento

Nainen on monimutkainen ja muuttuva. Samalla herkkä ja intuitiivinen. Vaikeasti ymmärrettävä ja mystinen. Tällä luennolla tutustumme naiseen kundaliinijoogan viisauden kautta ja saamme ymmärrystä siitä, miten jatkuva muutos on osa luonnollista naiseudessa tapahtuvaa kiertoa. Kun nainen malttaa pysähtyä itsensä äärelle ja hyväksyy jatkuvan muutoksen itsessään, myötätunto itseä kohtaan kasvaa ja opimme toimimaan itseämme ja moniulotteisuuttamme kunnioittaen.

Paikka: Hoitotila Havina, Lauttasaarentie 52

Hinta: 35€ (sis. Alv 24%)j

Ilmoittautumiset: info@tuire.net

Ma 15.4. klo 10-12.30  Mitä kuolema voi opettaa meille elämästä

 

Elämä on harjoittelua kuolemaa varten. Kun otamme kuoleman vääjäämättömyyden osaksi elämäämme, se auttaa katsomaan elämää uudesta näkökulmasta. Se avaa väistämättä kysymyksen: Voinko jatkaa elämääni vanhalla tavalla? Tällä luennolla puhutaan suhtautumisesta kuolemaan mm. tiibetinbuddhalaisesta näkökulmasta katsottuna.

Paikka: Hoitotila Havina, Lauttasaarentie 52

Hinta: 35€ (sis. Alv 24%)j

Ilmoittautumiset: info@tuire.net

 

16.4. klo 17:30-19 Hetki parisuhteelle -ilta TÄYNNÄ

Parisuhteesta on arvokasta pitää huolta ja hoitaa sitä, silloinkin kun kaikki on hyvin eikä erityisiä haasteita ole. Läheisyyden, yhteyden ja omien opittujen ja ehkä kaavamaisten toimintamallien tutkiminen on arvokasta.

Tällä luennolla puhun mm. siitä, miten aikaisemmat parisuhteemme ja lapsuuden läheissuhteemme vaikuttavat siihen, miten koemme itsemme, toisemme ja suhteemme juuri nyt. Tästä tietoiseksi tuleminen elävöittää parisuhdetta ja avaa uutta. Parisuhteen toimiminen ja syvä yhteys intiimissä ihmissuhteessa on keskeistä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

Voit tulla yksin tai puolisosi kanssa, vain kuulemaan tai jakamaan kokemuksiasi ja kyselemään. Jokainen on tervetullut osallistumaan omalla tavallaan.

Ma 29.4. klo 10-12.30  Meditaatio -miksi?

 

Mitä hyötyä voi olla siitä, että istuu silmät kiinni hiljaa? Se on monen kysymys kun puhutaan meditaatiosta. Tällä luennolla puhutaan siitä, mitä meditaatio on, ja miten säännöllinen harjoittaminen vaikuttaa elämään, aivoihin, olemiseen. Kaikkeen. Kerron erilaisista meditaatiotekniikoista ja teemme harjoituksia, joita voit jatkaa kotona.

 

Paikka: Hoitotila Havina, Lauttasaarentie 52

Hinta: 35€ (sis. Alv 24%)j

Ilmoittautumiset: info@tuire.net

MAALISKUU

Enneagrammin peruskurssi (Espoon työväenopisto)

2.-3.3.2019

UUSITAAN SYKSYLLÄ 2019

Ihmissuhteiden ihmeellisyys -luentopäivä

15.3. klo 9:30-13:30

TOUKOKUU

Ma 20.5. klo 10-12.30  Pelolle avautuminen ja siitä oppiminen

 

Kaikki pelkäävät, eri ihmiset pelkäävät eri asioita. Miten pelko rajoittaa elämääsi? Miten välttelet pelkoa? Pelkoa kohti meneminen on viisas reittivalinta, sillä pelon sisällä asuu vapaus. Tällä luennolla voit tutkia rauhassa, turvassa ja ohjatusti omaa suhdettasi pelkoon ja sen kohteisiin.

Paikka: Hoitotila Havina, Lauttasaarentie 52

Hinta: 35€ (sis. Alv 24%)j

Ilmoittautumiset: info@tuire.net

Seuraava Vapaa tie -ryhmä, jossa toimin yhtenä kouluttajana aloittaa toukokuussa 2020:

https://kehtokoulu.fi/vapaa-tie/

bottom of page