Kuka olen

Olen koulutukseltani fysioterapeutti, tradenomi, Vapaa tie –henkisen kasvun opettaja, Mindfulness-ohjaaja, Pilates-opettaja ja kundaliinijoogaopettaja. Lisäksi olen opiskellut mm. Hakomi kehopsykoterapiaa, erilaisia meditaatio-ja rentoutumistekniikoita, hahmoterapiaa, psykodynaamista psykologiaa, henkistä enneagrammia ja myötätuntoista kommunikaatiota ja kohtaamista (NVC). Fysioterapeuttina olen erikoistunut raskaanaolevien ja vauvojen hoitoon.

 

Kahdenvälisyys ja siinä piilevät kasvumahdollisuudet inspiroivat minua erityisesti ja teen parisuhdevalmennusta, jossa pääpaino on ennaltaehkäisyssä ja aidon kohtaamisen ja läheisyyden syventämisessä.

 

Erilaisten ryhmien opettaminen on ollut osa elämääni jo kolmekymmentä vuotta. Opettaminen inspiroi ja pitää minut "hereillä". Koen sen myös parhaaksi tavaksi syventää omaa oppimistani.

Olen kahden lapsen äiti, elän parisuhteessa ja olen erityisen kiitollinen mahdollisuuksistani kokea ja tutkia elämää myös vanhemmuuden kohdasta ja puolisona.

Tutustu lopputyöhöni:

Ennaltaehkäisevä parisuhdetyö

Parisuhdevalmennus lisäämässä tietoisuutta parisuhteessa

Lähestymistapani

Ihmistä hoitaa ja tukee valmentajan/hoitajan ja asiakkaan välinen suhde enemmän kuin mikään tietty menetelmä tai hoitomuoto.

Henkinen kasvu ei ole tulemista paremmaksi ihmiseksi tai itsen kehittämisprojekti, jolle asetetaan aikaraja. Se on jonkun unohtuneen muistamista. Se on kypsymisen ja todellisuuden hyväksymisen prosessi, joka jatkuu koko elämän. Valmennustilanne rajaa meitä terveellä tavalla niin että syntyy mahdollisuus aitoon kokemukseen, jossa voi rehellisesti havaita itsensä.

On hyvä huomioida kokonaisuus ja työstää kehoa, mieltä ja tunteita yhdessä. Psykologian ja viisaustraditioista tulevien ikiaikaisten oppien yhdistäminen vie kohti käytännönläheistä henkisyyttä. Kun tulemme tietoisiksi, luottamus lisääntyy ja voimme olla vastustamatta todellisuutta silloinkaan kun elämä antaa eteemme haasteita.

 

Mikään opetus tai kukaan ihminen ei voi kertoa toiselle, miten olisi hyvä elää tai miten tulisi tyytyväiseksi. Jokaisella on oma ainutlaatuinen tapa olla ja omaan itseen sitoutuminen synnyttää vapauden. 

© 2019 by Tuire Salminen